Estimoto - Directe online verkoop van motoren


Ontvang vandaag nog persoonlijke biedingen – Kosteloos en vrijblijvend

Houd deze documenten en foto's bij de hand, om het proces te versnellen.
Merk
keyboard_arrow_down
Model
help_outline

Model

Model De gangbare handelsnaam (bijv. CBR 600F, R 1200GS of XL 1200 Sportster). Als u deze niet weet, kunt u deze vinden in kentekenbewijs deel I, veld D3 of de gebruiksaanwijzing
Algemene conditie
help_outline

Algemene conditie

Als nieuw
Geen technische gebreken, beschadigingen of optische gebruikssporen.

Een voertuig waar je enthousiast op afloopt en waarop ook bij zeer nauwkeurige inspectie geen minuscule krasjes of andere tekenen van slijtage te zien zijn. De basis voor deze taxatie is de conditie bij oorspronkelijke levering, d.w.z. de nieuwstaat vanaf fabriek.
Zeer goed
Zonder gebreken, maar met minimale gebruikssporen. Technisch en optisch zonder gebreken, met zeer lichte slijtage, die alleen bij grondige inspectie te zien is.

Een voertuig waar je enthousiast op afloopt en waarbij je alleen bij nadere inspectie hele lichte gebruikssporen ziet. Deze minimale gebruikssporen moeten in lijn zijn met de controleerbare, lage kilometerstand. Ook de technische slijtage is overeenkomstig laag.
Lichte gebruikssporen
Voertuigen zonder grote gebreken, maar met gebruikssporen, zoals minuscule krasjes in de lak of lichte slijtage van het zadel of de rubberen onderdelen.

Een voertuig waar je op afloopt en waarbij je na nadere inspectie lichte gebruikssporen en diverse kleinere gebreken ziet. De gebruikssporen en gebreken moeten in lijn zijn met de controleerbare, lage kilometerstand.
Behoeft onderhoud
Het voertuig vertoont duidelijke tekenen van slijtage, sterkere gebruikssporen of lichte optische schade. In sommige gevallen is er ook sprake van corrosie en lakschade als gevolg van verwering.

Een voertuig waar je op afloopt en waarbij op afstand diverse gebreken te zien zijn. Bij nadere inspectie zijn verdere tekenen van slijtage zichtbaar
Gebrekkig
Voertuig dat in slechte algehele conditie verkeert. Grote optische gebreken die zelfs voor leken op afstand gemakkelijk te herkennen zijn. Voertuigen die niet per se helemaal compleet zijn.

Een voertuig dat zelfs voor de leek duidelijk gebreken en/of ontbrekende onderdelen bevat.
Betrokken bij een ongeluk/beschadigd
Motoren die niet rijklaar zijn en die door ongelukken of technische schade zoals motorschade of andere defecten niet meer bruikbaar zijn. In bredere zin behoren ook schroot- of sloopvoertuigen voor recycledoeleinden en total loss verklaarde voertuigen tot deze categorie. (Voertuigen waarbij behandeling of reparatie economisch niet zinvol is)
keyboard_arrow_down

Bezig met laden...

Zo werkt het

1

Formulier invullen

Voer in het bovenstaande formulier alle gegevens in van het voertuig dat u wilt verkopen, samen met uw contactgegevens. Estimoto doet de rest.

2

Bod ontvangen

Uw motor wordt door erkende dealers professioneel en realistisch getaxeerd. Concrete koopvoorstellen worden direct naar u verzonden. Vervolgens is de keuze aan u.

3

Ontmoeting en betaling

De dealer van wie u het bod hebt ontvangen, spreekt met u af op een door u gekozen locatie. Hier ontvangt u het afgesproken bedrag.

4

Geen gedoe met transport

De koper regelt het ophalen: Estimoto laat u ook hierbij niet alleen. Alles wat u hoeft te doen is ervoor zorgen dat de machine klaar staat om te worden opgehaald en – tenzij anders overeengekomen – rijklaar is.

Over Estimoto

Estimoto beschouwt zichzelf niet als een gewone website waarop aanbieders hun motor kunnen verkopen, maar als een integraal instrument voor de moderne motorhandel. Een combinatie van een gemotiveerd team, serieuze motordealers en een reeks aangesloten motortransportbedrijven staat garant voor een unieke dienstverlening die particuliere motorverkopers helpt hun motor snel en veilig te verkopen.

Dit zeggen onze klanten

Ik wilde al een paar maanden mijn Yamaha verkopen. Met Estimoto had ik al na drie dagen een topdeal.

Stefan, 26 J.

Alles ging supervlot. Estimoto zorgde ervoor dat alles werd geregeld en ik heb meteen mijn geld gekregen. : Echt super!

Claudia, 30 J.

Mijn motor werd al na een week opgehaald – heel fijn hoe snel dat ging.

Lorenzo, 34 J.

Voor mijn Kawasaki van acht jaar oud heb ik een hele goeie prijs gekregen. En dat terwijl ik er een ongeluk mee heb gehad.

Hans, 65 J.

De moderne manier om je motor te verkopen
Je geliefde motor verkopen is voor veel motorliefhebbers een lastig besluit. En niet alleen om nostalgische redenen.: Want zelfs in dit digitale tijdperk kost het nog altijd tijd en moeite om een advertentie op te stellen en kan het lastig zijn de reacties te verwerken. Is de koper echt geïnteresseerd? Wat is het beste moment om mijn motor te verkopen? En hoe bepaal ik de prijs voor mijn gebruikte tweewieler? Dit zijn nog maar een paar van de vragen waarmee u bij de verkoop van een motor rekening moet houden. Het verkopen van een motor kan een tijdrovende en zenuwslopende aangelegenheid zijn waar niet iedereen op zit te wachten. Als u bij bekende platformen zoals Mobile of Autoscout een advertentie plaatst, hebt u weliswaar een groot bereik, maar laat u op deze websites ook uw persoonsgegevens achter. Dit betekent dat niet alleen serieuze kopers, maar ook besluiteloze belangstellenden, oplichters of koopjesjagers uw advertentie kunnen vinden. Bij een dealer om de hoek ontbreekt het dan weer aan marktconcurrentie, waardoor u vaak een minder goede prijs krijgt voor uw motor. Wat is nu de beste manier om uw motor te verkopen zonder dergelijke ongemakken?
 • zenuwachtige vragen over de laatste prijs
 • niet-serieuze e-mails
 • veel tijdrovende bezichtigingen
 • proefritten met eventueel gevaar van vallen
 • bedrog
 • juridisch gedoe na de verkoop
 • ontbrekende wijziging van inschrijving of afmelding door de koper
 • niet-realistische koopprijzen
 • Motoren verkopen - direct online tegen een vaste prijs
  Estimoto vergemakkelijkt het verkoopproces en biedt een echt alternatief voor de traditionele methoden om uw motor te verkopen. Met de moderne oplossing van Estimoto hoeft u uw motor niet te koop te zetten op de verschillende platforms en geen vervelende bezichtigingen te plannen om uw motor snel kwijt te raken. Een verband van erkende motordealers uit heel Europa vormt samen met een competent, gemotiveerd team de optimale basis voor directe verkoop van elke motor. In de vorm van een veiling kunnen de kopers een bod doen op uw motor en elkaar overbieden.

  Dankzij deze verkoopstrategie krijgt u altijd de beste prijs voor uw motor, zonder dat u de motor ooit persoonlijk aan de diverse geïnteresseerden hoeft te laten zien of lastige proefritten moet regelen. Daarbij bestaat de kans dat u de motor al in de eerste 24 uur verkoopt, maar het kan net zo goed 7 dagen duren voordat u een bod accepteert. U blijft gegarandeerd anoniem en de koper neemt pas contact met u op nadat u hebt besloten uw motor met een klik op de knop te verkopen.

  U hoeft zich niet druk te maken over de totstandkoming van de prijs of zich af te vragen of de mogelijke koper wel echt geïnteresseerd is en zich aan de gemaakte afspraken zal houden. Het team van Estimoto kent alle ins en outs van de aan- en verkoop van motoren en ondersteunt u tijdens het hele proces. Dankzij het gedigitaliseerde proces hoeft u slechts minimaal tijd te steken in de verkoop. Wij hebben van u alleen de basisgegevens en duidelijke foto's nodig om uw motor met succes te verkopen.

  Met de volgende tips kunt u zich nog beter voorbereiden op de verkoop en mogelijk een hogere prijs krijgen.
 • Zorg dat u over alle voertuigdocumenten beschikt (kentekenbewijs deel I en II, onderhoudsgeschiedenis, keuringsrapporten, etc.)
 • Reinig de motor
 • Maak duidelijke foto's
 • Controleer de slijtageonderdelen
 • Neem eventuele schade op
 • Maak een lijst van alle uitrusting en accessoires
 • Vervolgens kunt u binnen 60 seconden een aanvraag aanmaken op Estimoto. Het platform zorgt voor de totstandkoming van de prijs en het onderhandelingsproces en stuurt u online steeds een bindend bod, waarover de koper niet meer kan onderhandelen. Doordat alle partners grondig worden gecheckt, kunt u een aangemelde motor verkopen zonder bang te hoeven zijn dat deze niet wordt afgemeld en u onnodig risico loopt of onnodige kosten moet maken.
  Alle merken en modellen - onafhankelijk van bouwjaar en conditie
  Welk merk u ook te koop aanbiedt, : bij ons doet u uw motor altijd snel, veilig en voor de hoogste, vaste prijs van de hand. Zelfs voor voertuigen met technische schade en motoren die bij een ongeval betrokken zijn geweest is er een koper te vinden. Estimoto helpt bij de verkoop van alle machines, of ze nu in nieuwstaat verkeren, goed gebruikt of onderhoudsbehoevend zijn. Het enige wat u hoeft te doen is de conditie beschrijven in de aanvullende informatie en duidelijke foto's uploaden.
  U bepaalt zelf of u uw motor wilt verkopen
  Nadat u een advertentie hebt gemaakt en van Estimoto biedingen hebt ontvangen, bepaalt u zelf of u tot verkoop wilt overgaan, of dat u uw motor toch liever particulier verkoopt. U kunt een bindend bod met één klik aanvaarden of afwijzen. Verkoop uw motor snel en zonder inspanning. Dat zijn de voordelen waarvan u profiteert.
  • Geen stress van advertenties en bezichtigingen
  • Geen verborgen kosten
  • Alleen serieuze biedingen
  • Enorm bereik
  • Bindende koopovereenkomst voor beide partijen
  • Motor wordt snel, probleemloos en kosteloos opgehaald
  • Alle merken, bouwjaren en condities kunnen worden verkocht
  Er is niets zo zenuwslopend als een bezichtiging waarbij blijkt dat de koper niet echt geïnteresseerd is of gewoon eens een ritje wilde maken met uw motor. Bij ons melden zich daarentegen professionele dealers aan, die u op basis van uw prijsvoorstel een bindend aanbod doen. Als u dit aanvaardt, bent u met één klik verzekerd van een geldige overeenkomst. U hebt alleen te maken met werkelijk geïnteresseerde kopers en profiteert met onze hulp van een professionele, kosteloze ondersteuning bij de verkoop van uw motor.